Svijet

Гордон Браун је "емотивно повријеђен", али остаје на власти

ЛОНДОН - Британски премијер Гордон Браун тврди да је он емотивно погођен свим нападима на њега, али да ће и поред тога водити своју партију на парламентарне изборе, пише данас лист "Гардијан".


Браун је рекао да је "повријеђен" нападима личне врсте на њега у вријеме турбуленција почетком мјесеца када су га неки парламентарци позвали да се повуче и једна група министара напустила владу.

У интервјуу за лист "Гардијан" Браун истиче да би могао сутра све да напусти и да није заинтересован за све оно што прати особе које су на власти.

"Не бринем се и ако се никад не вратим у Даунинг стрит и мислим да би то било добро за моју дјецу", каже Гордон.

Браун ипак инсистира да "неће напустити своје радно мјесто" упркос позивима од неких лабуриста да се повуче.

Лабуристи страхују да ће њихова странка изгубити на изборима, који се морају одржати у наредних годину дана, уколико Браун остане на власти.

Он је рекао да је он човјек који треба да извуче земљу из економске кризе и "очисти" парламентарни систем, који је укаљан скандалом о трошковима посланика, који је погодио све странке у земљи.

"Лако је наћи појединца и за све га окривити и за ту особе рећи да је она једини извор свих проблема, али ми смо погођени свјетским економским ураганом, афером око трошкова која није забиљежена у историји Вестминстера, а ми смо на власти већ 12 година", рекао је он.

Он је додао да јединство странке је важан елемент у свему јер људи желе да виде странке уједињене, а не подијељене, што сада не постоји.

Браун је истакао да он није могао да се фокусира на стратешка планирања због сталне потребе да се бори са кризама, као што су банкарски проблеми.

Јавна потрошња неће бити смањена упркос томе што економисти тврде да ће владе морати "стегнути каишеве" да би превладали рецесију.

"Не, то се неће десити. То је мит. Јавна потрошња наставиће да расте", рекао је Браун.

Када се повуче из политике Браун ће се посветити позиву предавача.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog