Politika

Иванић: Инцко увео у непотребну кризу

БАЊА ЛУКА - Предсједник ПДП, Младен Иванић, изјавио је да је одлука високог представника у БиХ Валентина Инцка да стави ван снаге закључке Народне скупштине Републике Српске о ефектима преноса надлежности са РС на БиХ, показала колики је степен међусобног неповјерења у БиХ, те оцијенио да ће БиХ сада ући у неку нову врсту непотребне кризе.


"Ову одлуку су мање-више очекивали сви учесници политичког живота. Она није неко посебно изненађење, а њом ништа није ријешено. Очито ћемо ући у неку нову врсту непотребне кризе и, умјесто да се бавимо стварним животом и економским проблемима, поново ће доминирати теме од којих јавност неку велику корист неће имати. Али, изгледа је то у овом времену судбина БиХ", рекао је Иванић.

Он је додао да о евентуалним наредним корацима представника РС треба да одлучи владајућа структура, односно СНСД и Влада Српске.

"Видјећемо кад они евентуално нешто предложе да ли се то слаже са нашим погледима. Овог тренутка о тим стварима је рано говорити. То је обавеза владајуће структуре - СНСД и Владе РС", рекао је лидер ПДП.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog