Politika

СДС: Против корупције законом о одузимању имовине

БИЈЕЉИНА - Предсједник СДС Младен Босић рекао је да ниједна земља свијета није поштеђена корупције, али да свака има механизме за борбу против тог феномена и да СДС тражи да такав процес почне и у Републици Српској.


Он је додао да СДС покушавао да наметне усвајање закона о одузимању незаконито стечене имовине који би, како је рекао, помакао ствари са мртве тачке и дао неке конкретне резултате.

Према његовим ријечима, СДС жели да нови закон не буде страначки, већ да се проводи по истом поступку како за претходне тако и за све будуће власти, додајући да је то једини начин да се дође до кредибилне власти.

"У борби против корупције предлажемо да се прво испита како и на који начин су појединци дошли до своје имовине, односно да ли имају легално покриће за њу", рекао је Босић на јавној трибини у Бијељини и поновио спремност да прво буде провјерена имовина функционера СДС.

Потпредсједник СДС Огњен Тадић рекао је да се против корупције и криминала мора борити свим могућим средствима без обзира колико се то у неком моменту чинило неизвјесним.

"Криминал и корупција су највеће бољке институција система и непосредно утичу на будућност РС како на њену промоцију на међународној сцени, тако и на однос грађана према друштву и држави", рекао је Тадић и додао да корупција не познаје границе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog