Politika

Кандидатура Србије могућа ове године?

БEОГРАД-Амбасадор Шведске у Србији Кристер Брингеус изјавио је да је могуће да до краја године Србија поднесе кандидатуру за чланство у Европској унији.


"Влада Србије треба да одлучи када жели да поднесе кандидатуру за чланство у ЕУ и сигуран сам да ће она донијети мудру одлуку о овом питању. Не искључујем могућност да се пријава кандидатуре Србије деси већ током шведског предсједавања Унијом, од 1. јула до краја године", рекао је Брингеус.

Он је додао да његова земља вјерује да је дошло вријеме за активирање Прелазног трговинског споразума ЕУ са Србијом и да га треба примијенити у цјелини, а не само неке његове ставке, као што је предложила Холандија.

Амбасадор Шведске, која 1. јула преузима предсједавање ЕУ од Чешке, рекао је да такав став његова земља неће моћи да наметне осталим чланицама, али ће покушати да се о том питању постигне консензус у ЕУ.

"Мораћемо да имамо заједничку европску позицију и поводом овог питања, о чему тренутно траје дебата унутар ЕУ. Најбоље би било да је Ратко Младић већ ухапшен, онда не бисмо морали да водимо дискусију о овоме", казао је Брингеус.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog