Politika

Радојичић: Настављају се консултације политичких партија

БАЊА ЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић потврдио је да данас поподне треба да буду настављене консултације политичких партија које су учествовале у доношењу закључака Народне скупштине РС на информацију о ефектима преноса уставних овлашћења са РС на институције БиХ да би био утврђен коначан став о овом питању.


"Очекујемо и још неке консултације међународног типа што ће у коначном исходу утицати на то какав ћемо заузимати став по такозваној `33. тачки дневног реда` сједнице Народне скупштине РС, која је у току", рекао је Радојичић новинарима у Бањој Луци.

Он је подсјетио да је предложио да буде уврштена 33. тачка дневног реда с образложењем које је у писму од 25. маја дао високи представник у БиХ Валентин Инцко, односно у којем је захтијевао да парламент Српске поништи гласањем закључке усвојене 14. маја, али да су се у међувремену околности промијениле стављањем ван снаге закључака.

"С те стране, основни разлози за ову тачку не постоје. Направићемо консултације са свим другим политичким партијама да бисмо дали коначан став", истакао је Радојичић.

Он није желиo да коментарише ставове СНСД, истичући да се као предсједник парлемента нада да ће бити настављене консултације политичких партија.

Радојичић је нагласио да ће данашња посјета предсједник Србије Бориса Тадића Бањој Луци бити прилика да и он разговара са представницима политичких партија, као и да се види његов став према овом питању.

Он је навео да парламент Српске у поподневном дијелу наставља рад према утврђеном дневном реду.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко ставио је у суботу, 20. јуна, ван снаге закључке Народне скупштине РС у вези са Информацијом о ефектима преноса уставних овлашћења са РС на институције БиХ.

Народна скупштина РС је 14. маја усвојила Закључке у вези са Информацијом о ефектима преноса уставних овлашћења са РС на институције БиХ. Објављивањем у Службеном гласнику 15. јуна, закључци су ступили на снагу 16. јуна.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog