Politika

Чешка подржава Инцка

САРАЈЕВО - Чешко предсједништво ЕУ изразило је пуну подршку одговору високог представника у БиХ Валентина Инцка на закључке који је усвојила Народне скупштине Републике Српске.


"ЕУ је више пута потврдила постојање европске перспективе БиХ и посвећује велику количину енергије и веома значајна финансијска средства за постизање овог циља. Напредак према овом циљу, захтијева од БиХ чврсту и постојану опредијељеност за провођење реформи, координисани труд и спремност на компромисе", саопштено је данас из амбасаде Чешке у БиХ.

У саопштењу се наводи да ЕУ остаје фокусирана ка транзицију ОХР-а према појачаној канцеларији специјалног представника ЕУ, за шта морају бити испуњени циљеви и услови које је поставио Извршни одбор Савјета за имплементацију мира.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко ставио је у суботу, 20. јуна, ван снаге закључке Народне скупштине РС у вези са Информацијом о ефектима преноса уставних овлашћења са РС на институције БиХ.

Народна скупштина РС је 14. маја усвојила Закључке у вези са Информацијом о ефектима преноса уставних овлашћења са РС на институције БиХ. Објављивањем у Службеном гласнику 15. јуна, закључци су ступили на снагу 16. јуна.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog