Politika

Без расправе о ефектима преноса надлежности

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас на сједници неће разматрати Иницијативу о ефектима преношења надлежности, успостављених институција и донесених закона на ниво БиХ, коју је предложио Клуб посланика СНСД.


Предсједавајући овог дома Бериз Белкић рекао је да је на јучерашњој сједници Колегијума Дома одлучено да се ова иницијатива достави Уставноправној комисији Представничког дома која ће сачинити о њој своје мишљење.

"Након тога ова иницијатива би се на изјашњавању о дневном реду могла наћи на сједници 8. јула", рекао је Белкић.

Замјеник предсједавајућег Уставоправне комисије Драго Калабић рекао је да ће се комисија разматрати иницијативу на сједници 6. јула, када ће дати оцјену њене оправданости и пословничке подлоге.

Посланици би на данашњој сједници требало да се изјасне о захтјеву Савјета министара БиХ за разматрање Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ по хитном поступку.

Представнички дом требало би да разматра и Приједлог закона о измјени Закона о министарствима и другим органима управе БиХ у другом читању, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о конкуренцији у другом читању, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спорту у БиХ, у првом читању.

Пред посланицима ће се наћи и Годишња платформа о безбједносно-обавјештајној политици, Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за прошлу годину, као и Привремени извјештај Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава.

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почеће у 10.00 часова

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog