Politika

БиХ и НАТО

БАЊА ЛУКА -Улазак БиХ у Нато подржава двије трећине њених грађана, међу којима је више оних из Федерације БиХ (ФБиХ) него из Републике Српске , показлао је истраживање које је провело Министарство одбране БиХ.

Министар одбране БиХ Селмо Цикотић рекао је да искуства говоре да је у земљама које су ушле у Нато вртоглаво растао број инвестиција, те да би у случају БиХ тај новац могао мјерити стотинама милиона евра.

Цикотић каже да БиХ могла да уђе у Нато већ 2012, а најкасније до 2015. године.

Извршни секретар СНСД Рајко Васић наводи да је улазак БиХ у НАТО реалност од које се не може побјећи, те истиче да је то више политичко и економско него војно питање.

Он сматра да референдум о овом питању није идеално рјешење, јер, "референдумски одговор није увијек реалан".

С друге стране, предсједник СДС-а Младен Босић сматра да би референдум о уласку у НАТО био право рјешење и адекватан одговор.

Он каже да политичари из РС треба да обавијесте грађане и одрже расправу у Народној скупштини РС да би се дошло до усаглашених ставова и да је то најмање што могу да учине.

Војно-политички аналитичар Гостимир Поповић истиче да је референдум једина права опција и напомиње да су многе земље широм Европе спорвеле непосредно изјашњавање грађана о чланству у Нато.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog