Politika

Власа РС: О усклађивању прописа са европским

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске разматраће данас информације о усклађивању прописа РС са прописима ЕУ и о уписаним донацијама у Регистар донација у јавном сектору.


Према предложеном дневном реду, министри ће разматрати информације о провођењу анекса "Г" Споразума о питањима сукцесије и Информацију о имплементацији Акционог плана 1. Стратегије за реформу јавне управе у БиХ и осталим активностима у процесу реформе јавне управе, проведеним у мају 2009. године.

Министри ће, између осталог, разматрати Приједлог закона о вину и ракији и Приједлог уредбе о одређивању награда и накнада за рад адвоката РС за пружање бесплатне правне помоћи у кривичном поступку.

На сједници би требало да буду разматрани и приједлози одлука о прихватању измјене концепта кориштења хидропотенцијала ријеке Сутјеске, о утврђивању спомен-комплекса "Козара на Мраковици", културним добром од изузетног значаја, и Приједлог одлуке о утврђивању спомен-комплекса "Тјентиште" културним добром од изузетног значаја.

На дневном реду данашње сједнице Владе РС налазе се 34 тачке, међу којима је и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање и постављење државних службеника.

Влада РС би требало да разматра и Приједлог одлуке о поступку и критеријумима контроле и процјене утицаја закона, других прописа и општих аката на увођење нових, измјену и укидање постојећих формалности које оптерећују привредно пословање, као и Приједлог одлуке о приједлогу закључка о учлањењу БиХ у Међународну агенцију за обновљиву енергију (IRENA).

Сједница Владе заказана је за 10.00 часова, а конференција за новинаре за 12.30 у Прес центру Владе РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog