Politika

Дачић: Никад нећемо мијењати Косово за ЕУ

МОСКВА - Потпредсједник Владе Србије, Ивица Дачић, нагласио је на Конгресу руске партије Праведна Русија у Москви да се Србија никад неће одрећи Косова и Метохије због чланства у ЕУ.


"Уверен сам да ће Србија ступити у ЕУ, јер је наше друштво засновано на европској цивилизацији. Интеграцијом у ЕУ и политичка и финансијска ситуација западног Балкана би била боља и стабилнија", рекао је Дачић и додао да се Србија због тога никада неће одрећи колијевке српског православља, на коме су споменици српске историје, као и да нико и никада неће моћи трајно одвојити Косово и Метохију од Србије.

Дачић је захвалио предсједнику Русије Дмитрију Медведеву и руском премијеру Владимиру Путину за подршку коју њихова држава пружа Србији.

"Русија је одувек водила чврсту и принципијелну политику и увек подржавала територијални интегритет и целовитост наше земље", рекао је Дачић.

Обраћајући се делегатима конгреса и лидеру партије Праведна Русија Сергеју Миронову, он је оцијенио да су свјетска финансијска криза и "крах политике неолибералног капитализма" отворили простор за "нови социјализам".

"Рађа се нови мултиполарни свет у коме, ми се надамо, више неће бити политике притисака, диктата и двојних стандарда", нагласио је Дачић, који ће се сутра састати са представником предсједника Русије за централни федерални округ Георгијем Полтавченком, а имаће и састанке у московској градској управи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog