Politika

Сазвати ванредну сједницу због аранжмана са ММФ

САРАЈЕВО - Лидер СНСД Милорад Додик, лидер ХДЗ БиХ Драган Човић и високи представник у БиХ Валентин Инцко договорили су се на састанку у Сарајеву да је потребно у што скорије вријеме сазвати ванредну сједницу Парламентарне скупштине БиХ на којој би било ријечи о стендбај аранжману са ММФ и економској ситуацију у БиХ.


Лидер СНСД Милорад Додик изјавио је новинарима након састанка са Човићем и Инцком да би било најбоље да сједница буде одржана што прије, у наредни уторак или сриједу, те да би на њој био утврђен општи став и да би се видјело ко не проводи, а ко проводи постављене услове ММФ-а.

"Треба бити одговоран, прије свега, према будућности. Несагледива је штета уколико се пропусти прилика за стендбај аранжман са ММФ, и то не само због тих средстава, већ и због повлачења кредитних линија Свјетске банке. То значи да би се изгубило далеко више новца, а ми немамо комфор да се тако нешто деси", нагласио је Додик.

Човић, који је и предложио одржавање ванредене сједнице парламента БиХ о стендбај аранжману, рекао је да ће на сједницу бити позвани сви који могу помоћи да се БиХ квалитетније супротстави долазећим економским и фискалним проблемима и помоћи у проналаску начина да се спријечи пропаст стендбај аранжмана са ММФ и договор са Свјетском банком.

Додик, Човић и Инцко договорили су се да прије наредног засједања Савјета за провођење мира /ПИК/, које је заказано за 29. јун, буде одржан састанак осам представника политичких партија у БиХ.

"Циљ састанка је постизање заједничког договора пред засједање ПИК. Састанак ће бити одржан у Мостару, а предложићу да термин његовог одржавања буде недјеља", рекао је Човић.

Састанак лидера СНСД Милорада Додика и ХДЗ Драгана Човића са високим представником у БиХ Валентином Инцком у Сарајеву окончан је само након пола сата, јер на планирани наставак разговора "прудске тројке" поново није дошао лидер СДА Сулејман Тихић, због чијег су недоласка учесници састанка изразили жаљење.

"Волио бих да је Тихић био ту, из тог мотива сам и дошао на састанак, без обзира на проблеме и приговоре било кога према било коме. Мислим да је потребно разговарати. У сваком случају жао ми је што није ту", рекао је Додик.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog