Politika

Амерички конгресмени у Сарајеву

САРАЈЕВО - Делегација Конгреса САД боравиће сутра и прекосутра у Сарајеву, гдје ће одржати низ састанака са представницима власти и цивилног сектора, саопштено је из Амбасаде САД у Сарајеву.


У саопштењу се наводи да ће тежиште разговора делегације америчког Конгреса, коју чине предсједавајући Комисије за безбједност и сарадњу у Европи сенатор Бенџамин Кардин и копредсједавајући Елси Хестингс, бити на међународној сарадњи и пружању подршке реформама које су неопходне да БиХ постане чланица ЕУ и Нато.

За недјељу, 28. јуна, планирана је конференција за новинаре на којој ће се члановима делегације придружити и амерички амбасадор у БиХ Чарсл Инглиш.

Амерички конгресмени ће из БиХ отићи у Литванију и Бјелорусију.

Из Амбасаде САД је саопштено да ће посјета Минску, у Бјелорусији, бити посјета на највишем нивоу овој ауторитарној земљи у посљедњих десет година.

Делегација ће присуствовати 18. годишњој сесији ОЕБС у Виљнусу, у Литванији, на којој ће бити расправљано о теми "ОЕБС - одговор на нове безбједносне изазове".

Чланови делегације разматраће многобројне теме укључујући и питања као што су безбједносна ситуација у Авганистану, економска криза, климатске промјене, водни ресурси, људска права и демократски развој.

Усвојене резолуције биће саставни дио Декларације из Виљнуса која ће помоћи у усмјеравању активности Оебса.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog