Društvo

Трговац људима запросио жртву на суђењу

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду оптужени за трговину људима Бојан Гмијовић је у току суђења запросио своју дугогодишњу дјевојку Данијелу Лазаревић, коју је тужилаштво означило као оштећену у том поступку.


Суд им је дозволио да се вјенчају кад прибаве потребна документа, а вјенчање ће највјероватније бити обављено у затворским просторијама, рекао је Гмијовићев бранилац Момчило Минић.

Гмијовић, који је један од шесторице оптужених за злочиначко удруживање и трговину људима у међународним размјерама и борави у притвору Окружног затвора у Београду, затражио је у току главног претреса ријеч и са говорнице упитао Лазаревићеву да ли жели да се уда за њега.

Дјевојка која је сједила у судници у дијелу за публику, стаклом ограђеним од дијела за остале учеснике у поступку, била је изненађена и ништа није одговорила.

Тек пошто је претрес завршен, судска стража дозволила је пару да се пољуби и остане заједно неколико минута, а потом је Гмијовића вратила у окружни затвор.

Лазаревићева је оптужницом специјалног тужиоца означена као оштећена, односно као једна од дјевојака које су се бавиле проституцијом у Италији за рачун ове групе.

Она је, међутим, свједочећи на претходном претресу, порекла да се бавила проституцијом, наводећи да је са Гмијовићем у вези пет година и да су у Италији, невјенчано живјели заједно.

Гмијовић је по српској потјерници ухапшен у Италији почетком 2008. године, а Србији је екстрадиран 22. августа, од кад се налази у притвору.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog