Politika

Хафизовић: Лоше намјере према РС

БАЊА ЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Шефкет Хафизовић рекао је да је у позадини саслушања посланика Српске у вези са изградњом зграде Административног центра у Бањој Луци, која у посљедњих неколико дана врше припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ , лоша намјера према РС.


"Нисам сигиран да се посланици саслушавају из најбоље намјере. Не знам шта има Народна скупштина РС с тим. Ради се о притиску на парламент Српске и лошој намјери према РС", констатовао је Хафизовић.

Он је за рекао да из објективних разлога јуче није дао изјаву инспекторима Сипе и да ће то учинити наредне седмице.

Предсједник Клуба посланика СДА и СДП БиХ Рамиз Салкић рекао је да, колико зна, посланици нису осумњичени и да за сада нема потребе да се позива на посланички имунитет.

Он је додао да је добио позив Сипе за саслушање и да ће изјаву дати наредне седмице.

Доктор правних наука Мирослав Микеш рекао је да је несхватљиво да полиција испитује народне посланике на околности радњи које су они предузели у парламентарном раду.

"Ако неко није задовољан одлукама које су они донијели постоји Уставни суд и друге институције гдје се може преиспитати да ли је Народна скупштина донијела на закону засноване одлуке. У Уставу РС је изричито наведено да посланици имају имунитет за мишљење изнесено приликом парламентарног рада", објаснио је Микеш.

У посљедња три дана инспектори Сипе саслушали су предсједника Клуба посланика СНСД Жељка Мирјанића, СДС Борислава Бојића. Странке за БиХ Мухарема Мурселовића и потпредсједника Народне скупштине Наду Тешановић.

Сипа је по налогу Тужилаштва БиХ упутила позиве за саслушање више од 1 000 људи, а међу њима су и чланови комисија, управних одбора, чиновници у Влади, па чак и власници имања на траси којом пролази дионица ауто-пута Бања Лука - Градишка.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog