Politika

Мирко Благојевић: БиХ не може постојати без валије

БИЈЕЉИНА - Предсједник Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" Мирко Благојевић сматра да бонска овлаштења никада неће бити превазиђена или искоријењена и да БиХ, као држава, не може да постоји "без валије", како су звали високог представника у вријеме турског царства.


Он је истакао да се поништавање закључака о ефектима пренесених надлежности са РС на БиХ могло очекивати, а да крајњи циљ те приче нису закључци него уништавање РС и њено утапање у централизовану БиХ и поручио странцима и политичарима у Федерацији БиХ да од тога неће бити ништа.

"Ниједно овлаштење, које је пресено са нивоа РС на БиХ није пренесено по жељи српског народа. Сва су пренесена лобирањем, притисцима, лажним обећањима... По причама да ћемо, ако урадимо нешто, брзо у ЕУ, требало је да тамо будемо 1999. године. Како вријеме одмиче, показују се све већи апетити из ФБиХ и са Запада за укидањем Српске", рекао је Благојевић за "Фокус".

Благојевић сматра да је добро што у РС једна странка има власт и што од ње зависи функционисање ситуације.

"То је СНСД Милорада Додика и не постоји могућност да га опозиција сруши. То је много добро у овом тренутку и у Народној скупштини РС, а и у парламенту БиХ", додао је Благојевић, истакавши да је Додик показао велики патриотизам, што Запад не жели да чује од њега.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog