Politika

Ко јесте а ко није за НАТО

БАЊА ЛУКА - Министарство одбране БиХ није ангажовало никакве агенције да истражују подршку грађана за улазак БиХ у НАТО, речено је у овом министарству поводом изјава министра одбране Селме Цикотића да је ова институција "преко релевантних агенција" дошла до податка да двије трећине грађана подржава пут БиХ у Алијансу.


Цикотић је недавно изјавио да је подршка грађана уласку БиХ у НАТО двотрећинска, али да се разликује од региона до региона, тако да је та подршка нешто израженија у Федерацији БиХ, него у Републици Српској, док у Министарству одбране БиХ тврде да немају оваквих података и да никад нису радили слична истраживања.

Психолог Срђан Пухало оцијенио је да министар није навео једну веома битну ствар, а то је које двије трећине подржавају улазак БиХ у НАТО.

"Да ли су то Бошњаци и Хрвати? Министар то није рекао. Његов податак више не говори, него што говори", оцијенио је Пухало.

Војни аналитичар Антонио Прленда рекао је да му нису позната оваква истраживања у БиХ, али је додао да је сигурно да у ФБиХ постоји велика подршка приступању Алијанси, што није случај са РС.

Предсједништво БиХ је на сједници 10. јуна усвојило закључак о упућивању формалног захтјева БиХ за Акциони план за чланство у НАТО савезу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog