Društvo

Нови грип у Србији: Још пет обољелих

БЕОГРАД - У Србији је регистровано нових пет случајева обољелих од грипа типа А Х1Н1, тако да је до сада у овој земљи заражено укупно 10 особа.


"Током ноћи потврђено је нових пет случајева заражених грипом А Х1Н1", рекао је за Радио-телевизију Србије епидемиолог Градског завода за јавно здравље Предраг Кон.

Он је додао да је у четири случаја ријеч о особама које су боравиле у иностранству, док је у једном случају ријеч о зарази која је пренесена контактом са већ обољелом особом.

"Међу оболелима је девојчица која је дошла из Канаде. Затим, у Нишу је потврђен још један озбиљан случај, а у Новом Саду ради се о породици", рекао је Кон.

Он је нагласио да ће бити настављен рад на откривању појединачних случајева.

У Београду је 24. јуна регистрован први случај обољелог од новог грипа, а ријеч је о двадесетдеветогодишњем младићу који се заразио приликом боравка у Аргентини.

Други случај новог грипа у Србији потврђен је код четворогодишње дјевојчице из Сомбора, која је допутовала из Аустралије, док су у петак регистроване још три заражене особе, а ријеч је о мајци и ћерки, које су допутовале из Лондона, те жени која је била у контакту са обољелим младићем из Црне Горе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog