Politika

Министар правде Србије сутра у Сарајеву

САРАЈЕВО - Министар правде Србије Снежана Маловић боравиће сутра у једнодневној радној посјети Сарајеву, гдје ће са министром правде БиХ Баришом Чолаком разговарати о отвореним питањима између двије земље и о могућности за даље унапређење правосудне сарадње, саопштено је из Министарства правде БиХ.


Састанку ће присуствовати и тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић, те главни тужилац Тужилаштва БиХ Милорад Барашин.

Из Министарства правде Србије саопштено је да ће на састанку бити размотрена отворена питања из области међународне помоћи, чије је рјешавање у најбољем интересу обје земље.

Министри ће на састанку разговарати о досадашњој сарадњи министарстава и правосудних органа Србије и БиХ и могућностима за њихово унапређење.

У Тужилаштву за ратне злочине Србије Срни је раније речено да ће на састанку бити ријечи о заједничкој платформи о спречавању некажњавања починилаца ратних злочина, која је недавно усаглашена у Дубровнику.

Ову платформу су средином јуна усагласили српски тужилац Вукчевић и тужилац БиХ Милорад Барашин, а платформа је настала захваљујући посредовању америчког амбасадора за ратне злочине Клинта Вилијамсона.

Вукчевић и Барашин договорили су у Дубровнику да унаприједе сарадњу у раду на постојећим предметима како би се избјегле паралелне истраге.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog