Politika

Иванић: Тихић жели да се прикаже као тврд

БАЊА ЛУКА - Предсједник ПДП, Младен Иванић, изјавио је да лидер СДА, Сулејман Тихић, има обавезу да спријечи сукобе и да Тихићеве индиректне пријетње ратом "уколико ОХР буде укинут прије завршетка уставне реформе", нису добре и да неће наићи на подршку.


"Обавеза Тихића је да спријечи сукобе и своју одговорност за евентуалне сукобе не може да пребацује ни на кога другог, а посебно не на ОХР. Његова обавеза, обавеза лидера из Сарајева је да, уколико су већ отворили такву тему, спријече да се о било чему таквом уопште размишља", рекао је Иванић, коментаришући Тихићеву изјаву да ОХР не треба да буде укинут док не буде завршена уставна реформа, јер у супротном, како је навео, може доћи и до сукоба чији карактер није могуће предвидјети.

Он је додао да забрињава што овакви ставови долазе од лидера највеће бошњачке партије, који до скора није упоште спомињао такву могућност, него је градио имиџ умјереног и реалног човјека.

"Очито се врше припреме за нове изборе. Господин Тихић сада, након периода када му је требало и када је добио подршку међународних институција као умјерен и благ политичар, очито жели да се покаже као тврд, јер само на тој основи може добити будуће изборе", оцијенио је Иванић.

Лидер ПДП је потврдио да је било неких усмених разговора о томе да 9. и 10. јула у Француској буде одржан састанак представника осам политичких партија из БиХ, на којем би разговарали о модалитетима промјене устава БиХ, али да још ништа није договорено.

"То је за мене један необавезујући састанак, уколико уопште буде одржан. Колико знам, још ништа није договорено, осим што је било усмених назнака", рекао је Иванић.

Он није могао да каже да ли ће неко од представника ПДП учествовати на том састанку, уколико до њега дође.

"Видјећу како ће други реаговати. Уколико то буде довољно репрезентативан састанак, онда да. Нисам био у контакту ни са ким другим, тако да у овом тренутку заиста ништа не могу рећи", рекао је Иванић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog