Politika

СДС: Тихић пријети ратом и рачуна на подршку ОХР

БАЊА ЛУКА - Српска демократска странка оцијенила је да је лидер СДА, Сулејман Тихић, изјавом да до укидања ОХР "не треба доћи док не буде завршена уставна реформа, јер у супротном може доћи и до сукоба", наставио да радикализује односе у БиХ и да чак пријети сукобима, не би ли спољним притисцима провео Резолуцију Конгреса СДА о повратку на Републику БиХ из ратног периода.


"Тихићева изјава недвосмислено указује да СДА рачуна на подршку ОХР и међународне заједнице у доношењу новог Устав БиХ", наводи се у данашњем саопштењу СДС.

СДС позива СНСД и предсједника ове странке, Милорада Додика, да не учествују у било каквим разговорима који се базирају на, како се наводи, такозваном ''прудском процесу''.

"СДС ултимативно тражи од свих политичких фактора у Српској да се придржавају Резолуције Народне скупштине Републике Српске о циљевима и мјерама политике РС од 15.октобра 2008. године према којој се разговори о реформи Устава БиХ могу водити искључиво у институцијама система", додаје се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog