Politika

Николић: Поклонио бих се и у Сребреници и у Братунцу

БЕОГРАД - Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић је рекао да би положио вијенац муслиманским жртвама у Сребреници, али да би се поклонио и српским жртвама у Братунцу.


"Што да не. Али, ми се не би десило као Борису Тадићу да се после тога не поклоним српским жртвама у Братунцу", рекао је Николић.

На питање да ли би се извинио Хрватима и Бошњацима за злочине које су починили Срби, Николић је изјавио да не би.

"Не. Ја нисам онај ко пропагира злочин или га не осуђује, а то да се извињавам за злочине које је починио мој народ, не постоји то", рекао је Николић.

На питање да ли би изручио Ратка Младића, Николић је рекао да "то питање треба да буде решено до краја године" и да је "тако обећао" предсједник Србије Борис Тадић.

"Ви питате мене да ли ћу ја да изручим Младића, а ја питам Тадића да ли је Младић у Србији. Ако није, немојте то да ме питате", додао је Николић.

На питање да ли ће, ако дође на власт, а Младић не буде изручен, ухапсити Генерала, Николић је навео да "Тадић то дугује Србији".

"Он је рекао да до краја ове године завршава сарадњу са Хагом. Нека је заврши. Значи, или Младића нема, па нећу морати да га тражим, или је ту, па Тадић да га изручи до краја године", истакао је Николић.

Он је навео да подржава Споразум о стабилизацији и придруживању Србије са ЕУ, као и укидање виза, али да је лично против уласка Србије у НАТО, јер то ову земљу "свађа са Русијом", те додао да то питање треба препустити грађанима Србије.

Николић је увјерен да ће његова СНС сљедеће године доћи на власту у Србији или ће отићи у политичку пензију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog