Politika

Сарајево: Засједа Савјет за спровођење мира

САРАЈЕВО - Управни одбор Савјета за провођење мира (ПИК), под предсједавањем високог представника Валентина Инцка, састаће се данас поподне у Сарајеву са предсједавајућим Савјета министара БиХ Николом Шпирићем и лидерима политичких странака актуелне владајуће коалиције у БиХ, док је за сутра предвиђен састанак са руководством парламента БиХ, саопштено је из ОХР.


Тежиште састанка са Шпирићем и предсједницима ХДЗ БиХ Драганом Човићем, СНСД Милорадом Додиком, ХДЗ 1990 Божом Љубићем, Странке за БиХ Харисом Силајџићем и СДА Сулејманом Тихићем биће кашњење у провођењу кључних реформи, укључујући расподјелу државне имовине, те покретне и непокретне војне имовине, наводи ОХР.

Забринути због незадовољавајућег напретка владајуће коалиције у реализацији преосталих циљева за транзицију ОХР-а у Канцеларију специјалног представника ЕУ, Управни одбор ПИК ће са страначким лидерима разговарати о начину на који се они намјеравају продуктивније ангажовати како би омогућили напредак у рјешавању питања државне и војне имовине.

Из ОХР је саопштено да ће бити разговарано и о ангажману страначких лидера у вези са напретком земље на европском путу, те на који начин планирају обезбиједити пуно поштивање Устава, владавине закона и државних структура БиХ.

Почетак данашњег састанка заказан је за 17.30 часова у Згради институција БиХ.

Управни одбор ПИК своју сједницу наставља сутра, када ће се састати са члановима колегијума домова Парламентарне скупштине БиХ, а потом ће иза затворених врата разматрати напредак у испуњавањау услова за транзицију ОХР, реформски програм ЕУ, те политичку ситуацију у БиХ.

Закључке дводневне сједнице Управног одбора ПИК јавности ће сутра на конференцији за новинаре представити високи представник у БиХ, док ће супервизор за Брчко Рафи Грегоријан говорити о супервизији у дистрикту.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog