Društvo

Мајкрософт БиХ: Завршна фаза обуке за 60 наставника

САРАЈЕВО - У оквиру глобалне Мајкрософтове иницијативе под називом "Партнери у учењу" данас је у Сарајеву и Бањој Луци почела завршна фаза обуке 60 наставника основних и средњих школа, саопштено је из Мајкрософта БиХ.


Обука се одвија на основу меморандума који су Мајкрософт БиХ и министарства за науку и образовање Републике Српске и Федерације БиХ потписали прошле године.

Циљ пројекта је осавремењавање наставно-научног процеса путем побољшања приступа и употребе информационо-комуникационих технологија у образовању.

За имплементацију пројекта одабрани су Мајкрософтови дугогодишњи партнери на подручју специјалистичког информатичког образовања - Центар за компјутерску едукацију из Сарајева и компанија "Ланако" из Бање Луке.

Реализација иницијативе под називом "Партнери у учењу" трајаће до 2013. године, а Мајкрософт БиХ планира да у наредних пет година у овај програм уложи око 500.000 долара.

Глобална иницијатива је од почетка, 2003. године, стигла до више од 90 милиона ученика, наставника и креатора образовних политика у 101 земљи. Мајкрософт је продужио ову иницијативу на период 2009 - 2013. године, са укупним улагањима од готово 500 милиона долара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog