Republika Srpska

Кинески привредници у БиХ

САРАЈЕВО - БиХ је прошле године у Кину извезла робу у вриједности од око 1,5 милиона КМ, а увезла око 140 милиона КМ, рекао је данас у Сарајеву потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Милан Ловрић приликом посјете делегације кинеских привредника БиХ.


Он је истакао да највећи проблем представља увоз кинеских производа преко трећих земаља, јер вриједност те увезене робе износи око 450 милиона КМ.

Према његовим ријечима, БиХ је 2008. године у Кину највише извозила центрифуге и остале прозводе за унутрашње опремање, те дрво, пумпе за течност, намјештај и дијелове намјештаја.

"Из Кине смо највише увезли електричне апарате за фиксну телефонију и телеграфе, играчке, плоче влакнатице од дрвета, те полиацетале, остале полиетере и епоксидне смоле", рекао је Ловрић.

Он је нагласио да данашња посјета привредника Кине показује њихов интерес за улагање у БиХ и њен већи извоз у ову источну земљу.

Представник кинеске делегације Донг Жонг Ксин представио је шест кинеских компанија из области телекомуникација и мрежних рјешења, производње аутобуса, минералних производа од метала и дрвене грађе, те бијеле технике.

Према његовим ријечима, данашњи сусрети кинеске делегације са представницима 19 фирми из БиХ требало би да отвори нове могућности привредне сарадње ове двије земље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog