Politika

Тихић: Нова Влада ФБиХ ће отклонити препреке за стенд-бај арaнжман

САРАЈЕВО - Предсједник СДА Сулејман Тихић данас је изразио увјерење да ће премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић и Влада отклонити све препреке за потписивање стенд-бај аранжмана са Међународним монетарним фондом.


Из СДА је саопштено да је Тихић током одвојених састанака са амбасадором Италије у БиХ Раимондом де Кардоном и политичким директором Министарства иностраних послова Њемачке Емили Хабер разговарао о актуалној политичкој и економској ситуацији и предстојећој сједници Савјета за провођење мира.

"Политичка ситуација у БиХ је комплексна са тенденцијом даљег усложњавања", рекао је Тихић и нагласио да дијалог и компромис немају алтернативу, али да претходно морају бити створени услови за наставак дијалога.

Предсједник СДА је истакао да је неопходно да се "заустави антидејтонско и антибосанско дјеловање".

Говорећи о будућем ангажману ОХР Тихић је тражио да чланице Савјета за провођење мира буду опрезне приликом доношења одука, посебно о евентуалном затварању ОХР.

Предсједник СДА сматра да, уколико се то догоди прије него што институције БиХ добију уставне инструменте да дјелују функционално а овлаштења високог представника буду пренесене на институције БиХ, "у будућности не би било начина да се спријечи антидејтонско и неуставно дјеловање јер државне институције немају такве надлежности".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog