Društvo

Џомбић: Испуњени ММФ услови!

БАЊАЛУКА - Министар финансија Републике Српске, Александар Џомбић, изјавио је Срни да је задовољан данашњом сједницом Фискалног савјета БиХ, јер су испуњени сви услови према Међународном монетарном фонду и више нема сметњи да се приступи реализацији стендбај аранжмана.


"Одлука је усвојена у складу са пословником. Жао ми је што ову одлуку нисмо донијели једногласно, једино је министар финансија и трезора БиХ, Драган Вранкић, гласао против, али она је потпуно сагласна Закону о фискланом савјету као и писму намјере, који смо прије два мјесеца упутили ММФ ", рекао је Џомбић.

Он је истакао да је Вранкић гласао против зато што у глобалном финансијском оквиру подразумијева умањење од 40 милиона КМ за 2010. годину, колико износе уштеде у овој години.

"У писму намјере стављено је да је почетни основ за израду буџета за 2010. годину практично представљају уштеде које су направљене у државном и ентитетским буџетима у овој години", подсјетио је Џомбић.

Фискални савјет у БиХ данас је у Сарајеву, усвојио документ под називом "Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ за период 2010 - 2012. година", који је израђен ради испуњавања обавеза преузетих у сврху склапања стендбај аранжмана са ММФ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog