Politika

Посјета Ферхагена неће имати значај

НОВИ САД - Предсједник Спољнополитичког одбора холандског парламента Хенк Јан Ормел рекао је да посјета министра иностраних послова те државе Максима Ферхагена Београду неће имати никакав значај за почетак примјене Прелазног трговинског споразума и ратификацију Споразума о стабилизацији и придруживању Србије са ЕУ.


"Не мислим да ће бити било какве промјене у ставу холандског парламента кад је ријеч о почетку примјене Прелазног споразума и ССП послије посете Ферхагена Београду, пошто је наш парламент од сљедеће недјеље до септембра на годишњем одмору'', изјавио је Јан Ормел.

Одговарајући на питање шта ће се догодити ако Ратко Младић, оптужен у Хагу, буде ухапшен за вријеме трајања одмора холандског парламента, он је рекао да ће одмор смјеста бити прекинут.

"Чим информација о хапшењу Младића буде потврђена, смјеста ћу сазвати ванредну телефонску сједницу спољнополитичког одбора парламента и издаћемо нове инструкције нашој влади о питању почетка примјене Прелазног споразума о трговини са Србијом, као и почетку ратификације ССП'', рекао је Јан Ормел.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog