Politika

Јеремић: Србија на добром путу ка ЕУ

БЕОГРАД - Српски министар спољних послова Вук Јеремић рекао је да је Србија на "добром путу" у процесу придруживања ЕУ и наставља да улаже максималне напоре да ухапси преостала два хашка бјегунца.


"До сада је ухапшено 46 од 48 оптужених и ми сада радимо на томе са службама, владом, суседима, пријатељима и савезницима да осигурамо да више нема оптуженика на слободи, и наставићемо са тим напорима док се посао не заврши", рекао је Јеремић у интервјуу за Би-Би-Си уочи данашње посјете Лондону.

Он је изразио вјеровање да још има само можда једна или две државе у свијету које још нису "у потпуности увјерене да Србија чини максималне напоре" у том смислу, али није желио да их именује.

Јеремић је рекао да, због механизма одлучивања у ЕУ, односно због тих земаља, Србија не може да напредује даље ка ЕУ.

Коментаришући недавно објављене снимке Ратка Младића за које се тврди да су скорашњи, Јеремић је поновио да најновији снимак Младића датира из 2002. године и да је тужилаштво Србије још раније прослиједило те снимке Хашком трибуналу.

Он сматра да су сви већ уморни од те ситуације и да људи знају да Србија чини све што може.

"Надам се да ће то бити схваћено и исправно процењено тако да ми можемо да наставимо стратешки процес интегрисања западног Балкана у ЕУ", рекао је Јеремић и додао да се не ради само о једној земљи него о стратешкој визији западног Балкана који је интегрисан у ЕУ.

Он је оцијенио да је Србија на "добром путу" и да "слиједи стабилан курс" у процесу приступања ЕУ, рекавши "Надам се да ће за неколико година то бити на домак руке".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog