Politika

Васић: ПДП није у ситуацији да условљава

БАЊА ЛУКА - Партија демократског прогреса требало би да учествује у евентуалним разговорима о уставним промјенама због Републике Српске , а не због СНСД, позиције или опозиције, рекао је извршни секретар СНСД Рајко Васић.


Реагујући на став ПДП да му је један од услова за улазак у разговоре о уставним промјенама да СНСД јавно саопшти да није за четири територијалне јединице, Васић је рекао да, што се тиче СНСД, не треба да учествују ни у чему, али ни да постављају услове.

"Нека се ПДП одреди да ли хоће или неће да учествује. Постављање услова за учествовање у евентуалним уставним промјенама декларише ПДП као СДА и његовог лидера Сулејмана Тихића и његовој технологији рада условљавања других партнера у БиХ за учешће у разговорима", изјавио је Васић.

Он је навео да је ПДП на локалним изборима показао да нема никакву снагу и да није у ситуацији да условљава најјачу странку било чиме.

"Нарочито није добро да се разговори о важним питањима у БиХ и за РС условљавају на тај начин", став је Васића.

Предсједник Извршног одбора ПДП Зоран Ђерић изјавио је да је услов ПДП за улазак у разговоре о уставним промјенама да "прудска тројка" каже да није успјела у својим активностима, те да СНСД јавно саопшти да није за четири територијалне јединице.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog