Politika

Ђокић против Закона о акцизама

БАЊА ЛУКА - Социјалистичка партија не даје подршку Закону о акцизама БиХ, јер ће повећање цијена које он доноси додатно оптеретити буџете осиромашених грађана у БиХ и изазвати социјалне немире, поготово у ФБиХ, изјавио је предсједник ове странке Петар Ђокић.


''Поприлично наивно се ушло у ову активност, јер ће вјероватно услиједити видни облици незадовољства грађана на цијелом простору, а посебно ће се доста тешко стање у ФБиХ искористити како би се произвео социјални бунт'', оцијенио је Ђокић.

Он је истакао да не треба занемарити могућност да се тај бунт пренесе на простор РС, што ће све скупа бити у функцији слабљења политичке власти у РС, а и у БиХ.

''Треба што хитније размотрити могућност да се акцизе врате на ранији ниво и спријечи повећање цијена основних животних намирница, што ће свакако услиједити након ступања на снагу Закона'', став је Ђокића.

Ђокић је нагласио да ће многи произвођачи искористити овај тренутак да повећају цијене својих производа, правдајући то чињеницом да су поскупили енергенти, као што се и раније дешавало.

У БиХ од сутра ступа на снагу Закон о акцизама којим ће цигарете поскупити за 15 фенинга, килограм кафе за 50, док се за гориво уводи посебна акциза од 10 фенинга намијењена изградњи путева у БиХ.

Дистрибутери цигарета у БиХ сутра ће морати да направе попис свих залиха, обрачунати акцизу по новом закону и разлику уплатити Управи за индиректно опорезивање БиХ, рекао је портпарол ове институције Ратко Ковачевић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog