Politika

Калабић: Нема попуштања

САРАЈЕВО - Шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић изјавио је данас да је јасна и неспорна уставна позиција Републике Српске приликом доношења буџета БиХ и да неће бити попуштања.


"Министар финансија БиХ Драган Вранкић добро зна да је РС веома принципијелна у ставовима о доношењу буџета БиХ и у вези са тим питањем неће бити попуштања", рекао је Калабић, реагујући на Вранкићеву изјаву да је смањивање буџета БиХ од 40 милиона КМ дио плана предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића и предсједника Владе РС Милорада Додика.

Он је оцијенио непотребном Вранкићеву изјаву и истакао да министар финансија БиХ неке своје твдње прво треба да објасни представницима свог народа, па тек онда да "држи лекције РС".

Министар финансија БиХ Драган Вранкић изјавио је да је Фискални савјет БиХ смањио оквир буџета БиХ у наредној години за 40 милиона КМ, због чега неће бити новца за попис становништва, изборе и нове државне институције и додао да је то дио Шпирићевог и Додиковог плана.

"За њих ме не чуди, али сам изненађен понашањем премијера Федерације БиХ Мустафе Мујезиновића, који не види шта се крије иза упорног инсистирања на смањењу буџета за државне институције", рекао је Вранкић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog