Društvo

На посао враћено 35 суспендованих полицајаца

САРАЈЕВО - Директор Полиције Републике Српске Урош Пена потврдио је данас у да је на посао враћено 35 од 36 суспендованих полицајаца који су довођени у вези са дешавањима у Сребреници.


''Драго ми је да су полицајци доказали своју невиност'', нагласио је Пена, додавши да су судови утврдили да нема основа за сумњу и вратили на посао полицајце који су без икаквих доказа били осумњичени и суспендовани.

Пена је рекао у Сребреници да је против 26 полицијаца обустављена истрага због недостатка доказа, додавши да сви који су починили злочине, без обзира ко су и шта раде, треба да одговарају.

Представник суспендованих полицајаца некадашњег ЦЈБ Зворник Родољуб Видаковић изјавио је данас Срни да су основни судови у Зворнику, Власеници и Сребреници донијели су, у складу са законом, правоснажне одлуке о враћању 35 припадника ЦЈБ Бијељина на посао.

Он је истакао да је у затвору још један припадник ЦЈБ Бијељина против којег се води истрага у вези са сребреничким дешавањима.

"Срећан сам као човјек и синдикални представник што се ови људи враћају редовним пословима и задацима, чиме добија на значају моја стална тврдња да већина суспендованих полицајаца није укаљала углед Министарства унутрашњих послова РС", нагласио је Видаковић.

Видаковић је рекао да је Основни суд у Сребреници данас донио одлуку којом је на посао враћено осам полицајаца, и то шест полицајаца из Братунца и двојицу из Сребренице.

''Ово је велико задовољство, јер је истина побиједила и правда је задовољена. Скинута је мрља са полиције и суспендовани полицајци ће након двије године неизвјесности и душевних патњи поново почети радити свој посао'', рекао је Видаковић.

Одлуком бившег високог представника у БиХ Мирослава Лајчака 10. јула 2007. године суспендовано је 36 полицајаца који се доводе у везу са сребреничким дешавањима, од којих је један и бивши директор Полиције РС Драгомир Андан. Суспендованим полицајцима тада су одузета и лична документа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog