Društvo

Четврти конгрес Савеза синдиката РС

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик присуствоваће данас Четвртом конгресу Савеза синдиката РС, који ће се, под слоганом "За радничку правду и правичност", одржати у Туристичко угоститељској школи у Бањалуци, потврђено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.


У Савезу синдиката очекују да ће, осим делегата, Конгресу присуствовати представници свих социјалних партнера, представници Уније удружења послодаваца, Народне скупштине РС, синдиката земаља из окружења, као и међународних организација.

Конгресу ће присуствовати представници Привредне коморе РС, Фонда ПИО и Фонда здравствено социјалног осигурања РС, Инспектората РС, Завода за запошљавање РС и други гости.

У саопштењу из Савеза синдиката РС наводи се да су, након избора који су проведени у 15 гранских синдиката, а у складу са статутима тих синдиката, изабрани делегати за Четврти конгрес Савеза синдиката РС, чиме су створени услови за одржавање овог, редовног конгреса.

На овом скупу бираће се предсједник и нови органи Савеза синдиката РС, а значајно мјесто имаће и расправа о извјештају о синдикалном раду у протеклом периоду, посебно у односу на тешку економско социјалну ситуацију изазвану свјетском економском кризом, наводи се у саопштењу.

Почетак Четвртог редовног конгреса Савеза синдиката РС заказан је за данас у 11.00 часова

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog