Društvo

Егзитов камп се сели због набујалог Дунава

НОВИ САД - Због високог водостаја Дунава који је пријетио да угрози камп музичког фестивала Егзит на Официрској плажи у Петроварадину, организатори су одлучили да камп буде премјештен на Петроварадинску тврђаву на простору неактивне касарне „Јанко Чмелик".


Како је објављено на сајту Егзита, у току је селидба комплетне неопходне инфраструктуре кампа на нову локацију која је уступљена уз сагласност и подршку Војске Србије, а камп ће почети да ради 6. јула, када је и било планирано.

Претходних дана на простору око Официрске плаже организатори су покушавали да џаковима с пијеском обезбједе камп, али је у самом кампу примјећена велика количина подземних вода која би наредних дана могла знатније да угрози камп.

„Нисмо очекивали да ће ниво Дунава бити незапамћено висок и одлучили смо да кампере сместимо у касарну. Припреме у касарни увелико трају и важно је напоменути да ће сви садржаји кампа гостима бити доступни и тамо", рекао је данас портпарол Егзита Сагор Мешковић.

Будући да је касарна „Јанко Чмелик" неактивна, у њој нема наоружања и војног особља, док је сам терен у оптималном стању за постављање кампа, навели су организатори.

Камп ће задржати све планиране карактеристике и бројност служби, а простираће се на површини од седам хектара. Једина разлика је што у непосредној близини кампа нема плаже, па ће организатори посјетиоцима препоручити неку од градских плажа.

Капије кампа биће отворене 6. јула, а камп ће бити затворен 15. јула. Током свих десет дана, све службе у кампу радиће 24 сата дневно.

Цијена наруквице за десетодневни боравак у кампу кошта 2.400 динара и моћи ће да се купити на рецепцији кампа.

У кампу има 160 тоалета, 150 славина и 75 тушева с топлом водом. Храна и пиће продаваће се у оквиру посебног простора, а приступ интернету и остали садржаји у кампу остаће непромијењени, без обзира на измјену локације.

Камперима ће на располагању бити и рецепција кампа, гдје ће моћи да плате и услугу чувања личних ствари и сервис пуњења телефона, камера и остале опреме.

Како је саопштено, посјетиоци кампа ће, поред фестивалских сувенира, моћи да купе и камперску опрему.

Музички фестивал Егзит биће одржан од 9. до 12. јула на простору Петроварадинске тврђаве.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog