Svijet

Жена шефа МИ6, ставила мужа на Фејсбук у гаћама

ЛОНДОН -  У Великој Британији медији будно пазе на било шта што би могло изазвати пажњу публике. Тако су јуче и данас обрађивали нови "безбједносном скандал", који је потресао Велику Британију, а тиче се објављивања фотографија и неких личних података првог човјека британске тајне службе МИ6 на  интернет сајту за дружење интернет сајту за дружење, "Фејсбук".


Донедавно је у Великој Британији било кажњиво објавити чак и име првог човјека једне од тајних служби Њеног величанства, али у данашње вријеме критеријуми нису више тако строги. Супруга Сер Џона Сојерса, шефа МИ6, добро ће размислити када сљедећи пут буде ријешила да постави фотографије свог мужа у купаћим гаћама на плажи и остави кућну адресу на "Фејсбуку".

Британска Либерално-демократска партија је одмах по објављивању вијести да су се такви подаци појавили на интернету затражила парламентарну истрагу о посљедицама њиховог објављивања, а бројни аналитичари и британски министар иностраних послова Дејвид Милибанд бацили су се у јавну расправу о евентуалној оправданости таквог потеза и могућим импликацијама објаве осјетљивих информација.

Када се овакве ствари десе, треба објективно размотрити ризике по појединце и њихове породице, али Британији није потребна још једна парламентарна истрага. С обзиром на то да су спорне фотографије и подаци брзо уклоњени са "Фејсбука", читава "афера" може се сматрати пренадуваном, оцјена је једног од тамошњих листова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog