Svijet

Ајатолах: Они који гурају нос у Иран, наићи ће на чврсту песницу

ТЕХЕРАН - Ирански врховни вођа, ајатолах Али Хамнеи, упозорио је данас западне лидере да ће наићи на "чврсту песницу" као одговор на њихово "мијешање" у унутрашње послове Исламске Републике.


"Лидери арогантних држава, који гурају нос у послове Исламске Републике, морају да знају да ће ирански народ да се претвори у чврсту песницу када му се непријатељи мијешају у његове послове, без обзира на наше међусобне разлике", рекао је Хамнеи у говору који је преносила телевизија.

Он је додао да "ирански народ упозорава лидере земаља које покушавају да искористе ситуацију" и нагласио да ће "иранска нација реаговати".

Ирански лидери оптужили су Запад, а посебно Велику Британију и САД, за покушај дестабилизације Ирана послије спорних предсједничких избора.

Хамнеи је додао да ће иранске власти "процијенити мијешање и понашање тих држава" и додао да ће то имати негативан утицај на будуће односе Исламске Републике са тим земљама.

Британија је претходно потврдила да је Иран ослободио осмог локалног радника британске Амбасаде у Техерану, те да је у притвору остао још један службеник.

Иран је оптужио службенике Амбасаде да су подстицали немире послије избора у јуну, када су опозициони лидери оспорили регуларност побједе досадашњег предсједника Махмуда Ахмадинеџада.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog