Svijet

Медведев: Још увијек хоћемо у СТО

МОСКВА - Русија и даље жели да се придружи Свјетској трговинској организацији и жели да искористи оно што је већ постигла у ранијим приступним преговорима, рекао је руски предсједник Дмитриј Медведев.


Русија је током протеклог мјесеца изненадила СТО изјавом да се повлачи из једностраних преговора о чланству и да жели да заједнички са Казахстаном и Бјелорусијом уђе у СТО и са којима планира да ступи у царинску унију.

"Планирамо да уђемо у СТО и учинићемо то на основу оствареног успјеха. Формат се може промијенити, можда ће бити потребе за неке друге договоре", рекао је Медведев на заједничкој конференцији са америчким предсједником Бараком Обамом.

Медведев је истакао да се показало да је пут ка чланству у СТО дуг и тежак и да је Москви дозлогрдило пошто преговори већ трају 16 година.

Он је изразио наду да одређене реформе значе да ће договор бити постигнут што је прије могуће.

Амерички предсједник Барак Обама нагласио је да би Русија и САД требале да промовишу транспарентност и владавину закона како би осигурали економски раст и инвестиције.

Обраћајући се учесницима пословног самита у Москви, Обама је рекао да жели да трговина између Русије и САД достигне ниво од око 36 милијарди годишње, што, како је истакао, не одсликава прави потенцијал економских односа двије земље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog