Svijet

Пјонгјанг хакерише владине сајтове у САД и Ј.Кореји?

ВАШИНГТОН/СЕУЛ - Рад сајтова владиних институција Сједињених Америчких Држава и Јужне Кореје, поремећен је због „распрострањених и усаглашених" хакерских напада, који су поново онеспособили поједине сајтове у Јужној Кореји.


Портпарол Стејт департмента, Ијан Кели, рекао је да је напад на сајт тог секретаријата почео 5. јула и да је још у току, али смањеним интензитетом.

У САД, 14 важних веб-сајтова, укључујући онај Бијеле куће, Стејт департмента, Секретаријата за унутрашњу безбједност, Секретаријата за одбрану, затим за финансије и сајт њујоршке берзе, били су мета сличних напада, започетих 4. јула, на Дан независности, пренио је Глас Америке, чији сајт је, такође, био мета напада хакера.

У Јужној Кореји је било блокирано 25 интернет-страница, укључујући ону предсједничке Плаве куће, министарства одбране, службе безбједности, парламента, банке Шинхан, дневника „Шосун"...

Пo ријечима званичника у Сеулу, ти напади би могли бити повезани са Сјеверном Корејом. Оно што је заједничко нападима хакера на сајтове у САД у Јужној Кореји, јесте да су били неуобичајно дуги и сложени.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog