Društvo

Касиповић сутра о повлачењу закона о Унији студената

БАЊА ЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске сутра ће разматрати захтјев Студентске организације Универзитета у Бањалуци да се из скупштинске процедуре повуче Приједлог закона о Унији студената РС, који је на дневном реду сједнице Народне скупштине РС, заказане за уторак, 14. јула, изјавила је портпарол овог министарства Бранка Рогач.


"Министар Антон Касиповић сутра ће размотрити иницијативу СОБЛ и о њој заузети коначан став", рекла је Рогачева, додавши да закон има функцију да успостави унију студената, као асоцијацију студентских представничких тијела.

Она је навела да су студенти, у оквиру радних група, били активно укључени у израду закона.

Рогачева је додала да су студенти били позвани и на јавне расправе, гдје су могли да изнесу своје сугестије и примједбе, те да су на сједници Народне скупштине РС, на којој је разматран Нацрт, изнесене бројне констурктивне примједбе, које су размотрене, а неке од њих унесене у овај закон.

Студентска организација Универзитета у Бањалуци затражила је данас од предсједника Народне скупштине РС Игора Радојичића и министра просвјете и културе Српске Антона Касиповића да се из скупштинске процедуре повуче Приједлог закона о Унији студената РС.

Ова организација свој захтјев, између осталог, образлаже тиме што прије усвајања Нацрта закона студенти и студентске организације нису били адекватно укључени у његовом креирању, те што он не регулише основна питања из области организовања студената, односно одржавање избора за студентска представничка тијела и организације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog