Društvo

Дом народа: Ипак без расправе о измјени Закона о платама

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није усвојио захтјев Савјета министара БиХ да по хитном поступку данас разматра Приједлог закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ којим се предвиђа додатно органичавање примања запослених у овим институцијама и одлучио је да се овај законски приједлог разматра по скраћеној процедури.


Предложеним ограничавањем примања запослених у институцијама БиХ требало би да се постигне дио уштеда од укупно 40 милиона КМ како би се испунио један од услова Међународног монетарног фонда.

Делегати су усвојили измјене и допуне Закона о служби у оружаним снагама, чији је циљ да се јасно дефинисаним ланцем командовања и контроле над Оружаним снагама постигне боља оперативност Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Усвојен је и Закон о употреби знаковног језика у БиХ, који прописује право глувих лица на употребу знаковног језика и на информисање њима прилагођеним техникама, те регулише ко може бити тумач знаковног језика.

Дом народа подржао је Годишњу платформу о безбједносно-обавјештајној политици, коју је овом дому поднијело Предсједништво БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog