Društvo

Егзит: Експресно кажњено 70 посједника дроге

НОВИ САД - Новосадски Окружни суд казнио је по скраћеном поступку новчаним казнама од 100 евра до 150 евра младиће и дјевојке које је полиција ухватила са дрогом током четвородневног трајања музичког фестивала "Егзит".


Тако је овлашћени дежурни судија тог суда јуче до 8:00 часова донио рјешења о новчаном кажњавању 70 особа, претежно младића и дјевојака из иностранства, код којих је полиција открила дрогу у вријеме трајања "Егзита".

Према саопштењу Окружног суда, током четвородневног трајања "Егзита" на новосадској Петроварадинској тврђави тај суд је организовао дежурства ради "експресног" кажњавања осумњичених за посједовање дроге и то без главног претреса.

Посљедњег дана "Егзита" полиција је од 101 особе одузела дрогу, а ухапсила је 37 страних држављана због неовлаштеног посједовања различитих наркотика.

Полиција је том приликом најчешће проналазила и одузимала марихуану, кокаин, хероин, таблете екстазија, таблете амфетамина, хашиш, као и таблете тродон.

Посљедњег дана "Егзита" на Петроварадинској тврђави било 48.000 посјетилаца, али нису забиљежена тежа кривична дјела, нити нарушавање јавног реда и мира у већем обиму .

Друге вечери "Егзита" дошло је до трагедије, у којој је погинуо Ентони Џонатан Фиск (22) из Лондона, кад је пао са десетак метара висине, покушавајући да се са спољне стране попне на један од бедема Петроварадинске тврђаве.

На новосадској Петроварадинској тврђави јуче ујутро завршен је највећи музички фестивал у југоисточној Европи, који је према полицијским процјенама пратило више од 160.000 младих.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog