Društvo

Открива ли се право поријекло ''свињског грипа''?

БЕОГРАД - Причу о новом грипу, вирусу Х1Н1, проглашеној пандемији и најави да се припрема вакцина, коју ће примити милиони људи широм свијета, аустријска новинарка Џејн Бургермајстер назвала је припремом за највећи криминални акт у историји човјечанства.


Ријеч је, тврди новинарка, о намјерном акту изазивања епидемије да би се захваљујући њој остварио профит.

Тако је Бургермајстерова против Свјетске здравствене организације /СЗО/, УН, неких државника, предсједника СЗО Маргарет Чен и неких корпорација поднијела тужбу америчком Еф-Би-Ају у вези са "биотероризмом и намјером почињавања масовног убиства".

Она је припремила и приједлог за забрану принудне вакцинације.

Претходно је тужила СЗО и фармацеутску кућу "Бакстер", између осталих, у вези са контејнерима "свињског грипа" који су експлодирали у возу у Швајцарској приликом транспорта.

Новинарка иначе, позната као сарадник популарних часописа "Нејчр" и "Бритиш медикл џорнал" у тужби тврди да је "свињски грип" хибрид састављен из три дијела: свињског, птичијег и људског грипа, а то је нешто што може да се направи само у лабораторији.

Она тврди да је вирус на основу кога је проглашена пандемија пуштен у оптицај уз помоћ СЗО, који је, према Бургермајстеровој и најодговорнији за ову пандемију.

Бургермајстерова подсјећа да се симптоми наводног "свињског грипа" не разликују од оних обичног грипа и прехладе, а тај вирус нема већу смртност од класичног грипа.

Она тврди, такође, да иста група интернационалних фармацеутских компанија и интернационалних владиних агенција, која је развила и пустила у промет пандемијски материјал, сада ужурбано припрема вакцину да би остварила профит.

У цијелу причу укључени су и медији, које контролише та моћна група компанија и владиних агенција, која је осмислила и прогласила пандемију, а само због једног циља да би навели људе да приме вакцину.

Новинарка је у тужби поднијела доказни материјал да је фармацеутска кућа "Бакстер АГ", аустријска филијала компаније "Бакстер интернешнел", намјерно послала 72 килограма живог вируса птичијег грипа, који јој је обезбиједио СЗО у зиму 2009. године, у 16 лабораторија у четири земље.

За њу је то "јасна потврда о томе да су фармацеутске компаније и међународне владине агенције саме активно ангажоване у развоју, производњи и дистрибуцији биолошких агенаса, који су класификовани као најсмртоноснија биолошка оружја, како би изазвали пандемију и проузроковали смрт код људи".

Аутор књиге „Инфективне болести у биолошком рату и биотероризам", професор доктор Иванко Бојић рекао је да је "прича о новом вирусу и проглашењу пандемије од почетка била неубедљива и нелогична у неколико важних подручја".

"Истина је да је прво, нас клиничаре, инфектологе, зачудила је брзина откривања делова генома, односно дела птичјег, свињског и хуманог вируса. Већ за два, три месеца све се знало и објављено је у еминентним стручним часописима, што је код многих лекара изазвало сумњу да је са овим вирусом нешто рађено", рекао је Бојић , који је био дугогодишњи начелник Клинике за инфективне болести на Војномедицинској академији у Београду.

Он је подсјетио да је вирус Х1Н1 још од 1995. године био присутан као сезонски грип и да је показао резистенцију на неке антивирусне лијекове, што је такође оставило мјесто за сумњу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog