Društvo

Ухапшено 12 осумњичених за кријумчарење људи

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ јутрос је, по налогу Тужилаштва БиХ, на подручју Бијељине, Шамца, Градачца и Домаљевца успјешно реализовала међународну оперативну акцију "Тара 2" током које је лишено слободе 12 лица за које постоји основана сумња да су починили кривично дјело организованог криминала у вези са кривичним дјелом кријумчарења људи.


Слободе су лишени држављани Србије П. О. (1962) и П. Д. (1980), те држављани БиХ М. М. (1977), М. А. (1980), Х. Џ. (1983), Х. С. (1981), В. С. (1965), З. М. (1971) , В. Ј. (1981), В. Т. (1972), М. А. (1949) и Д. М. (1978), саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Циљ акције је пресјецање веома добро организоване међународне криминалне мреже која се бави кријумчарењем људи из Албаније према земљама западне Европе.

У саопштењу се наводи да је акција почела у раним јутарњим часовима, претресен је већи број објеката, а лица која су лишена слободе ће у законском року бити предата надлежном тужиоцу Специјалног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ на даље поступање.

Акција је реализована уз подршку Регионалнпог центра за борбу против прекограничног криминала иницијативе за сарадњу у југоисточној Европи (СЕЦИ) из Букурешта, а њен дио реализован је у сарадњи са МУП-ом Тузланског кантона.

Даље активности акције су у току, а јавност ће о свим детаљима бити информисана на конференцији за новианре о чијем одржавању ће медији бити правовремено обавијештени.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је током акције пронађена и заплијењена одређена количина наркотичких средстава.

У међународној акцији под називом "Тара 2" учествују агенције за провођење закона из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog