Društvo

У Зворнику отворен погон за прераду каучука

ЗВОРНИК - У Зворнику је данас отворен Погон за примарну прераду каучука и производњу репроматеријала за протектирање гума, у који је инвестирано око 5,6 милиона КМ, од којих је Влада Републике Српске, путем Инвестиционо-развојне банке РС, инвестирала више од четири милиона КМ кредитних средстава.


Погон су отворили у присуству представника Владе РС, Инвестиционо-развојне банке РС, Привредне коморе, банака и пословних партнера начелник општине Зворник Зоран Стевановић и Петар Јанковић, власник фирме Екологија Сигурност Економија (ЕСЕ), у чијем се саставу налази овај погон.

Савјетник премијера РС Миладин Драгичевић је у име Владе РС изразио задовољство што је овај погон отворен баш у вријеме рецесије, када се због економске кризе затварају многе фабрике у свијету.

"Овај погон, који ће запошљавати 22 радника, значајан је за регију Бирач, а посебно за општину Зворник", рекао је Драгичевић.

Власник ЕСЕ Јанковић је нагласио да ће се у овом погону, једином за производњу репроматеријала за протектирање гума на подручју земаља бивше Југославије, производити све врсте гумених производа.

Подсјетивши да је капацитет погона око двије хиљаде тона разних врста гума на годишњем нивоу, Јанковић је рекао да је сљедећи корак у развоју протектирање "демпер" гума. Он је истакао да ће производи бити пласирани у 20 фирми БиХ и 15 колектива у Србији.

Начелник Стевановић је изразио задовољство отварањем овог погона, јер ће у њему посао добити нови радници.

Он се захвалио Влади РС, Инвестиционо-развојној банци, фирми ЕСЕ, као и свима који су помогли да се отвори овај производни погон.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog