Društvo

Жандармерија на југу гарантује безбједност

БЕОГРАД - Директор полиције Србије, Милорад Вељовић, изјавио да је стање безбједности на југу Србије под контролом државних органа и да је интерес да се расвјетле догађаји који представљају, како је навео, очите примјере терористичких акта.


Вељовић је негирао оптужбе предсједника општине Бујановац, Шаипа Камберија, да полиција спроводи репресију на југу Србије, истичући да полиција свој посао обавља професионално, искључиво по закону и прописима.

"Нећу да се мијешам у политику, али репресије нема, нити ће је бити. Желимо свима да гарантујемо безбједан живот. Интерес је да народ на југу Србије схвати да је Жандармерија ту да им гарантује безбједност", рекао је Вељовић.

Он је рекао да полиција располаже одређеним сазнањима о томе ко би могли бити евентуални извршиоци недавних терористичких напада у Прешеву и Бујановцу, као и о постојању терористичких група на том подручју чије се кретање прати.

"Сигурно да постоји опасност од нових напада и провокација. Полиција и Жандармерија су свјесни тога. Степен безбједности је подигнут на виши ниво и ангажован је већи број људи да се брине о сигурности", рекао је Вељовић.

Он је навео да за сада нема сазнања о постојању опасности да се тај тероризам, како је рекао, прелије на централну Србију.

"Као полиција, морамо бити спремни и на такву евентуалну појаву. Полицији и војсци стало је до безбједности свих грађана", рекао је Вељовић.

Он је додао да МУП Србије има снимке на којима се види како се оружје кријумчари, пакује и транспортује са Косова и Метохије.

"Сви актери су идентификовани, а међу њима је један припадник Косовске полицијске службе. Снимак ћемо доставити Еулексу да би они могли да предузму мјере. То показује опредељеност МУП да Копнена зона безбједности буде сигурна, али и да укаже грађанима на југу централне Србије, на то да Жандармерија и полиција нису њихови непријатељи, напротив. Они су ту да пруже сигурност и да не дозволе било какав терористички акт", рекао је Вељовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog