Društvo

Неправилности у трошковима Предсједништва БиХ

БАЊА ЛУКA - Предсједништво БиХ планирало је да 112 запослених у прошлој години потроши 8,3 милиона КМ, али је 91 запослени успио да потроши 7,5 милиона КМ, наводи се у извјештају ревизора о раду Предсједништва за прошлу годину.


Ревизори су констатовали да је код великог броја набавки процедура више пута поништавана, али да наново није покренута нова, као и да право на надокнаду трошкова мобилних телефона има 74 запослена и двоје ангажованих по уговору.

У Предсједништву БиХ се прошле године за стручно усавршавање потрошило 21.000 КМ, плаћен је један дипломски рад и четири постдипломска студија за четири савјетника чланова Предсједништва, а мишљење ревизора по овом питању је да се подразумијева да запослени у институцијама БиХ, прије самог запослења, требају имати потребне квалификације.

У ревизорском извјештају наводи се да је на аутомобиле у прошлој години потрошено 300.000 КМ, за гориво и моторна уља 132.000 КМ, 135.000 КМ је плаћено за текућа одржавања, а за регистрације и осигурања је плаћено 31.500 КМ.

Ревизори су констатовали и да је у марту прошле године планирана набавка четири путничка возила и једно теренско возило, вриједности 359.000 КМ, а да је на крају прошле године набављено шест путничких возила за шта је плаћено 407.104 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog