Društvo

''Изумирање'' малих продавница

БАЊА ЛУКА - На подручју града Бањалука и општине Приједор од почетка ове године одјављено је готово 300 малих продавница, а широм Републике Српске смањује се и број закупаца тезги на пијацама.


У удружењима трговаца и пијачара као разлоге овом тренду наводе смањење обима послова, увођење фискалних каса и негативни утицај глобалне кризе.

Предсједник Асоцијације самосталних трговаца регије Бања Лука Богдан Марјановић навео је да ће до краја године још доста продавница престати са радом, док се посебан удар на трговину очекује у септембру и октобру.

Он је рекао да се последњих мјесеци негативна тренд затварања продавница смањио, а да је најалармантије било у јануару ове и децембру прошле године.

Начелник Одјељења за привреду општине Приједор Боро Војводић рекао је да је на подручју те општине од почетка године одјављено 149 радњи, од чега су 83 биле трговачке, 34 угоститељске, 24 занатске и шест осталих.

Портпарол Административне службе града Бања Лука Миленко Шајић навео је да је од почетка ове године одјављено 135 продавница, а 25 привремено затворено, док је у истом пеироду издато одобрење за рад за 118 продавница.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog