Društvo

Лион: Састанак о ''Добровољачкој''

БЕОГРАД - У сједишту Интерпола у Лиону данас ће бити одржан састанак представника Интерпола и правосуђа Србије поводом посљедње одлуке о суспензији потјерница које је Београд расписао у случају "Добровољачка улица", речено је у Тужилаштву за ратне злочине Србије.


"Сматрамо да ни у једном тренутку није било основа за такву суспензију, зато што није реч о политичким и војним или неким другим одлукама, већ о кривичним делима из области међународног хуманитарног права", речено је у Тужилаштву.

Састанку у Лиону присуствоваће делегација Министарства правде Србије, Интерпола, Тужилаштва за ратне злочине и Вијећа за ратне злочине.

Српско тужилаштво за ратне злочине расписало је међународне потјернице за 19 лица из БиХ због напада на колону бивше ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године, између осталих, и за бившим члановима ратног предсједништва БиХ Ејупом Ганићем и Стјепаном Кљујићем.

Генерални секретаријат Интерпола донио је почетком јула одлуку којом су "црвене потјернице" Београда против држављана БиХ у случају "Добровољачка улица" дефинитивно обустављене.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog