Sport

Маса ударио у зид, Алонсу пол позиција

БУДИМПЕШТА - Возач Ферарија, Фелипе Маса, повриједио се у суботу на квалификацијама за Велику награду Мађарске, пошто је ударио у зид на кривини број четири.

Први утисак био је да су му отказале кочнице, али се касније испоставило да га је погодио у лице и онесвијестио га комадић који је долетио са болида Рубенса Барикела!

Бразилац је у стабилном стању превезен хеликоптером у болницу, саопштио је Ферари.

Послије судара био је свјестан и помјерао је све екстремитете, а управо је Барикело, који га је посетио у болници, изјавио да Маса може и да прича.

Званични тренинг за Велику награду Мађарске био је прекинут док се Маси указивала помоћ, а када је послије пола сата паузе такмичење настављено, пол-позиције за недељну трку домогао се Фернандо Алонсо.

Ас Реноа одвезао је најбржи круг (1:21,559 минута) и заслужио пол-позицију 18. пут у каријери, али тек први пут после Велике награде Италије 2007. године!

Уз раме Алонсу стартоваће Себастијан Фетел из Ред Була, а треће мјесто заузео је његов тимски колега Марк Вебер, побједник претходне трке на Нирбургрингу. Четврто вријеме имао је Луис Хамилтон (Мекларен), пето Нико Розберг (Вилијамс), а слиједе Хеики Ковалаинен (Мекларен) и Кими Раиконен (Ферари).

Тандем екипе Брон ГП остварио је најслабији пласман у квалификацијама од почетка сезоне. Лидер шампионата Џенсон Батон кренуће са осме, а Барикело са тринаесте позиције.

Дебитант у тиму Торо Роса, деветнаестогодишњи Шпанац Хаиме Алгуерсуари, био је двадесети.

Због колапса система за електронско мјерење времена у самом финишу квалификација, возачи су морали да сачекају неколико минута да би сазнали како су се пласирали.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog