Politika

Динкић криви Дачића за кризу власти

БЕОГРАД - Лидер Г17 плус Млађан Динкић рекао је да је одгађање гласања о владином приједлогу измјена Закона о информисању увело владајући коалицију у кризу и оптужио коалиционог партнера лидера СПС Ивицу Дачића да минира владин закон.


"Гласање 31. августа у Скупштини Србије не само да ће бити тренутак истине за владајућу коалицију већ ће и показати да ли је српска политичка елита спремна да отпочне последњу и најтежу реформу - увођење реда и морала у српску политику", рекао је Динкић.

Он је навео да је Дачић, одлуком да не гласа за овај закон "који треба да уведе морал и ред на српској политичкој сцени", показао да "њему очигледно више одговара деструктивни медијски систем који је успостављен у доба Слободана Милошевића, а који је заслужан и за припрему атмосфере у којој је убијен Зоран Ђинђић".

"Такав систем вредности је апсолутно неприхватљив за Г17 плус. Ми само тражимо да се поштује договор. Не можемо више да дозволимо да се без икаквих санкција спроводе карактерна убиства и тровање јавности од стране неких таблоидних медија", рекао је Динкић.

Он је рекао да његова странка, која је чланице владајуће коалиције у Србији, не пријети, нити уцјењује, "како то неки покушавају да подметну", те додао да "онај ко минира владине приједлоге закона тај угрожава коалицију".

Динкић је навео да су обављене консултације са Либерално-демократском странком Чедомира Јовановића и да је постигнут договор да се Закон о информисању изгласа у Скупштини 31. августа, а да се затим, у току јесењег засједања парламента усвоје још неки важни закони који регулишту медијску област.

Он је додао да су односи Г17 плус са владајућом Демократском странком предсједника Србије Бориса Тадића "стабилни и чврсти", док су са Дачићевим СПС "на најнижем нивоу од формирања коалиције".

"Оптимиста сам и верујем да ће Закон о информисању у непромењеном облику бити изгласан у Скупштини", додао је Динкић, који је и министар економије, додајући да је "ово последњи велики корак ка демократизацији српског друштва".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog